Ema se hotărăște să moară - Arcadia Solum
846
post-template-default,single,single-post,postid-846,single-format-standard,bridge-core-2.3.9,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-27.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Ema se hotărăște să moară

Dacă știți un psiholog pisicolog dați-mi de știre, pentru că iar am intrat la idei, dragii mei.

Vietatea nu vrea să mănânce noile boabe hipocalorice pentru pisici castrate, rabdă de foame ca o pustnică. Ba nu, că pustnicii rabdă și tac, asta miorlăie de zici că smulge cineva inima din ea.

Se retrage din casă sau din natură prin câte-o sacoșă, prin câte un raft de garaj și zace acolo, uitată, până ce intru în panică și încep s-o strig. Dacă răspunde imediat? Nuuuuu, nici vorbă! Când trebuie să tacă, miaună asurzitor, dar atunci când ar trebui să răspundă, tace acuzator. Până o descopăr eu singură. Iar după ce-o dibuiesc și-o îndemn să coboare, face pe anchilozata, tre’ s-o iau în brațe s-o aduc cu labele pe pământ.

Dacă vine seara nu intră în garaj, la locul ei cald, amenajat lângă calorifer, ca orice animal normal. Nu, ea stă pe gard până la ore târzii și se uită peste umăr, când în casă la mine, când la drumeții care se retrag spre casele lor, doar-doar o suna unu’ la protecția animalelor, să raporteze inacceptabilul abuz căruia i-a fost martor.

Alma și Vasile i-au cumpărat o traistă de mingi, pene colorate, șoareci, o tot momesc și îmboldesc să se joace. Ei, aș! Se uită la ei și la jucării cu o greață de toxiinfecție alimentară cu Campylobacter.

E drept că și eu am învățat s-o exploatez, dacă tot o cazez, că dacă nu reușesc să ucid vreo muscă aciuată prin casă o chem pe Ema și în 5 minute treaba-i rezolvată. E normal să fiu și eu, cumva, recompensată. Dar nu cred că de asta e traumatizată.

Toate astea erau oarecum acceptabile, dar azi a avut prima tentativă suicidară. Și chiar dacă n-o iubesc cât s-o jelesc dacă ar vrea să emigreze pe veșnicele plaiuri cu verdeață, nu vreau să trec prin trauma de-a o culege însângerată și împrăștiată de prin casă. Se apropie Crăciunul, tre’ să cumpăr o mulțime de cadouri, nu am bani și de psiholog. Cu atât mai mult cu cât ăsta care-mi răspunde mie la întrebările care-mi alungă somnul are niște prețuri de zici că-mi schimbă tot capul, nu numai ideile păguboase.

Azi pe la 10 m-am apucat de călcat. Eu calc rufele în camera tehnică, departe de văzul lumii, obiceiul acesta fiind unul rușinos în zilele noastre când, fie ești modern și nu mai calci, fie ești și mai modern și găsești o menajeră care nu urăște călcatul. A mea îl urăște și pace, n-am ce-i face.

Cum terminasem de făcut mâncarea și deci nu mai exista pericolul ca Ema să lingă oalele mele cu mâncare hipercalorică, primisem miloaga în casă.

După ce a făcut vreo 88 de opturi printre gambele mele, s-a urcat pe centrala termică. Nu pe pervaz, nu pe boiler, ci pe centrală, lângă tavan, de unde păream eu mai pipernicită și mai umilită.

S-a foit, a miorlăit, doar-doar mă convinge cât de nefericită e ea și cum merită să fie luată în brațe ca să poată toarce mai eficace. Numai că eu pe scaune nu mă mai sui în veci, abia mă refac după ce mi-am învinețit gluteii mari căzând de pe scaun cu lădoiul de condimente pe care încercam să-l iau din dulapul suspendat.

Mi-am văzut mai departe de călcat iar ea s-a relaxat și s-a culcat. Pe când netezeam eu visătoare cutele unei cămeși, numa’ ce m-am pomenit cu mâța în cap. Din capul meu, prin ricoșeu, a căzut pe masa de călcat de care s-a agățat, s-a balansat, apoi a aterizat. Dacă m-am speriat? Aproape am leșinat, jur! Mai-mai să cad iar în (rimă).

După ce mi-am revenit, am avut de ales: merg pe varianta că a fost o tentativă demonstrativă de sinucidere, sau admit că am acceptat și înfiat o mâță care cade din pat?

Am ales varianta suicidară pentru că mi-e pur și simplu imposibil să admit că m-am procopsit cu o mâță meteorit.

Nu sunt comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.