Femei care aleargă cu lupii - Arcadia Solum
150
post-template-default,single,single-post,postid-150,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

Femei care aleargă cu lupii

Nu e o carte ușor de digerat, chiar dacă e plină de basme și legende, pentru că trăim în epoca în care femeia (de succes) își confecționează câte o mască impecabilă pe care se căznește apoi s-o păstreze chiar cu riscul de a se mutila pentru a o purta. Efortul disperat de-a ține pasul cu cerințele/tendințele o secătuiesc, dar se străduiește să meargă mai departe pentru a da impresia că situația e sub control, că totul e bine.

Autoarea le numește ”femei uscate”, cărora le lipsește ”pielea sufletului”, sau cărora ”pielea creată de cultură nu li se potrivește”, dar contiună să se conformeze standardelor, amputându-și astfel propriul suflet, propria viață.

Au renunțat la pudoare, la orice ”văl” care le-ar fi ferit de privirile concupiscente, nu se păstrează, se oferă sub impulsul momentului, gândind că este ok ”să încline vasul și să verse comoara bogăției lor spirituale în gura altora sau s-o risipească, pur și simplu, pe pământ.”

”Femeia care poartă un anume văl, într-un anume moment, într-un anume fel, emană un intens și amețitor erotism care literalmente taie răsuflarea. ”

”Pentru multe femei, trecerea de la starea în care le fascinează orice idee, orice persoană care bate la ușa lor, la cea în care – impregnate de sensul profund al propriului destin – radiază din toată ființa lor, reprezintă o transformare miraculoasă. Privind drept înainte, cu auzul Sinelui instinctual intact, femeia pășește prin viață emanând putere. ”

Aferim!

Nu sunt comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.