And the Oscar goes to... - Arcadia Solum
636
post-template-default,single,single-post,postid-636,single-format-standard,bridge-core-3.0.2,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-28.8,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive

And the Oscar goes to…

Ca să vă faceţi o idee despre cultura mea cinematografică, să vă povestesc cum am reuşit eu să-i descriu unei prietene filmul în care a jucat un actor al cărui nume trebuia musai să-l aflu, ca să dovedesc ceva altei prietene.

– Alo?
– Da!
– Servus, te rog să mă ajuţi! Musai tre’ să dibuiesc numele un actor.
– Servus! În ce film o jucat?
– Nu ştiu.
– ???
– Doar ştii că nu ştiu!
– Bine, zi-mi despre ce era vorba în film.
– Păi…păi nu prea-mi amintesc. Că am văzut filmul acu’ vreo 3 ani şi între timp am mai văzut două filme şi mie ştii că mi se amestecă secvenţele prin cap, aşa…
– Zi-mi ce-ţi aminteşti.
– Păi, cred că era vorba despre o împărăteasă, sau o regină, o chestie de-asta importantă, oricum, şi despre un om de rând. Iar ăştia doi se îndrăgostesc.
– Apoi în cam toate filmele se întâmplă de-astea, deci tre’ să-mi zici mai multe.
– De fapt, parcă era invers.
– Adică era homosexual?
– Nu, bre! Cred că era vorba de-un împărat, sau un rege, sau ceva la fel de important, şi-o femeie de rând. Care se îndrăgostesc.
– Evident.
– Haide, bre, nu râde, tre’ să mă ajuţi! Te rog io mult!
– Mai zi-mi ce-ţi aminteşti.
– Păi, mai erau pe-acolo nişte copii. Parcă.
– … Zi-mi cum arată actorul care te interesează.
– Actorul cred că e american, cu mă-sa sau tac-su japonez. Sau chinez. Mă rog, asiatic vreau să zic. Are trăsături asiatice, dar nu e asiatic de tot, înţelegi? Cred că avea un părinte european. Mă rog, american.
– ???
– Exotic și fain tipul! Îl ştii?
– Yun-Fat Chow?
– Un fecior?
– Nu, fată! Te întreb dacă e vorba de Yun-Fat Chow.
– Păi, pe mine mă întrebi? Io de aia te-am sunat, să-mi zici tu despre cine-i vorba.

– “Istenem, cu ce Ţi-am greşit? De ce eu? Dă-i, Doamne încă vreo 25 de prieteni pe care să-i asasineze cu întrebări despre filme! Amin!”
(Aceste cuvinte nu fac parte din conversaţia reală, dar cred că o rugăciune asemănătoare a înălţat prietena mea în pauza scurtă care a urmat.)

– Pe actriţă ştii dacă o cheamă Jodie Foster?

– Nu ştiu.
– Hmmm…
– Stai! Mi-am amintit cum se termină filmul: Regele (sau regina, mă rog!) dansează de adio pe verandă. Nu rămân împreună, ca-n telenovele.
– Da. Yun-Fat Chow. Şi Jodie Foster. Ana şi regele.
– Da?
– Da!
– Mă’, cert?
– Nu te certa, că amu’ știi.

… Şi uite aşa, dragii mei, am aflat eu cum îl chema pe actor fără să ştiu nimic nici despre el, nici despre film. Dar prietena mea ştia, ea e mereu cu un pas înaintea mea. Dintotdeauna a fost aşa, ea înaintea mea. Da… Draga de ea!….

Nu sunt comentarii

Adaugă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.